Bio biedt perspectief: groeiende interesse in biologische varkenshouderij

Een groeiende interesse in bio, een toenemende biologische consumptie en de stijgende vraag naar biologisch varkensvlees biedt perspectief voor omschakelaars, starters en bestaande bio-bedrijven. Naar verwachting zal deze interesse – mede dankzij de Europese Green Deal en toegenomen focus op zowel gezondheid als dierwelzijn – verder toenemen. Steeds meer varkenshouders overwegen de overstap naar biologische productie. Daarnaast zien we dat bestaande bedrijven uitbreiden. Zo ook het bedrijf van de familie Oude Egbrink.

Nieuws
Varkens
Familie Oude Egbrink 2048 1024 px - Reudink Nederland

Open dag familie Oude Egbrink

In Twente vind je het biologische varkensbedrijf van Jos, Ans en zoon Stef Oude Egbrink. In 2015 is de familie omgeschakeld van reguliere naar biologische vleesvarkens. De biologische kernwaarden en de focus op dierwelzijn sprak hen erg aan. Het bedrijf is destijds gestart met 270 bio-vleesvarkens. In de afgelopen anderhalf jaar is er een nieuwe stal bijgebouwd voor 120 biologische biggen. Op 1 oktober stonden Reudink en De Groene Weg samen met de familie stil bij de opening van de nieuwe stal middels een kleinschalige open dag voor vrienden en familie.

“We zijn trots op de biologische varkenshouderij. Graag willen we de familie nogmaals feliciteren met deze mooie ontwikkeling. We kijken ernaar uit om hen ook in de toekomst te blijven ondersteunen en een optimaal resultaat neer te zetten”, vertelt Bennie Rupert, Biologisch Varkensspecialist bij Reudink.

Varkens familie Oude Egbrink 1024 512 px
Deel dit artikel

Op zoek naar meer info of advies omtrent bedrijfsontwikkeling?

Reudink en FarmConsult ondersteunen omschakelaars en starters in bio. Ook adviseren zij bestaande ondernemers, zoals de familie Oude Egbrink, over bedrijfsuitbreiding of -ontwikkeling. Neem bij vragen vrijblijvend contact op met onze biologische varkensspecialisten of onze klantenservice.