“Dat Reudink een winning team is, daar ben ik van overtuigd”

Judith Hofland maakte begin dit jaar de overstap van verkoopleider legpluimvee naar directeur Reudink. We waren nieuwsgierig naar hoe zij in haar nieuwe rol aankijkt tegen onze missie For the Future of Farming. En uiteraard naar haar eerste ervaringen als directeur van Reudink.

Nieuws
Hearder Judith Hofland - Reudink Nederland

Reudink heeft weliswaar een eigen missie, maar aangezien Reudink onderdeel is van ForFarmers, is ook die missie uiteraard nauw verbonden met For the Future of Farming. Vandaar de vraag aan Judith, waarom werk jij For the Future of Farming? Haar antwoord was kort maar krachtig: “Uiteindelijk werken we binnen ForFarmers allemaal, óók als je bij Reudink werkt, mee aan de productie van duurzaam en eerlijk voedsel. Dat is voor iedereen een primaire levensbehoefte en ik geloof erin en hou ervan om bij te dragen aan zo’n belangrijk doel. En daarom werk ik For the Future of Farming.”

Hoe beschrijf je je eerste maanden bij Reudink?

“Als geweldig! Het is ontzettend gaaf om nu een business te mogen leiden, van sales tot productie en van inkoop tot transport. Ik kende Reudink al vanuit mijn rol als verkoopleider legpluimvee. Dus ik wist dat hier een mentaliteit heerst van ‘samen de schouders eronder‘. Dat ‘samen’ refereert aan een laagdrempelige cultuur met korte lijntjes, waarin iedereen als een geoliede machine samenwerkt met oog voor elkaar”, vertelt Judith enthousiast. “Er is een enorme drive en veerkracht in het team. Ik denk doordat het een klein team is waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid voelt en neemt.”

Al een mijlpaal in de eerste periode?

Judith: “Een van de eerste mijlpalen in mijn korte Reudink-carrière was de loonproductie die we zijn aangegaan met Mifuma in Ichenhausen. Hierdoor hebben we direct toegang tot de Zuid-Duitse markt, die erg bio-‘minded’ is. We werken in Duitsland nu dus vanuit Ichenhausen in Beieren en Gescher in Noordrijn-Westfalen. Het is de kunst om productie en afzet zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten. Dat betekent veel inzet en flexibiliteit van het team om zo goed mogelijk alle klanten te bedienen en de vele logistieke uitdagingen aan te gaan.”

Als je verder vooruitkijkt, wat zijn dan je doelen?

Judith lacht: “Het klinkt cliché maar het is waar: de mensen zijn echt het kapitaal van Reudink. Toen ik kwam, stond er al een heel sterk team. Dat wil ik behouden en verder uitbouwen. En ook aan de sales-kant wil ik verder werken aan een uitstekende opstelling. Dat betekent voortdurend kijken naar de teams en de samenstelling. Niet alleen voor morgen, maar juist ook voor overmorgen.”

Judith Hofland

En los van de ‘mens’-kant, wat zijn verder je strategische pijlers?

“De komende jaren verder bouwen aan een sterke positie van Reudink in de landen waarin we nu actief zijn. Uiteraard kijken we ook daarbuiten. Verder zijn we bezig met fabrieksinvesteringen om onze processen te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verlagen. Genoeg te doen dus.”

Wat voor een type leider ben je?

Judith: “Lastig om over jezelf te zeggen, maar ik zie mezelf als toegankelijk, coachend, veerkrachtig, vasthoudend en positief. Ik denk vanuit kansen en zet deze om in strategische doelen en acties. Ik leg verantwoordelijkheid daar waar het in mijn ogen hoort, bij de persoon zelf. Ik ben niet te bang om een beslissing te nemen, maar ik luister altijd goed en neem waar mogelijk de mening van anderen mee.”

Wat verwacht je van je team en wat mogen zij van jou verwachten?

“Dat ze zelf verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap laten zien en doorzetten. Ik heb liever dat ik iemand moet afremmen dan aansporen. Ik vind het mooi als ik kan bijdragen aan iemands professionele ontwikkeling. Een eerste of tweede baan is echt heel erg vormend. Ik heb dat zelf ook zo meegemaakt en ik vind het super belangrijk dat mensen met een goed gevoel op een baan kunnen terugkijken, ook als wegen op een gegeven moment weer scheiden. Ook daarin heb je als werkgever een verantwoordelijkheid. Belangrijk is ook te beseffen dat iedereen graag in een winning team werkt. Dat Reudink een winning team is, dat staat voor mij als een paal boven water”, zegt Judith vol overtuiging.