Koploper in kringlooplandbouw familie Koekkoek-Nijhof wint Agroscoopbokaal biologisch

ForFarmers en Reudink zetten in mei acht bedrijven in de schijnwerpers

Nieuws
Koekkoek Nijhof wint Agroscoopbokaal biologisch 2048 1024 px - Reudink Nederland

De winnaar van de Agroscoopbokaal 2021 biologisch is bekend. Het biologische melkveebedrijf van Eddo en Lianne Nijhof & Jan en Diny Koekkoek op het landgoed Singraven in Denekamp (Overijssel) wint dit jaar namens Reudink. De Agroscoopbokaal is de jaarlijkse prijs die ForFarmers en dochteronderneming Reudink in acht sectoren uitreiken aan klanten die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. In mei maakt de voerleverancier de winnaars bekend en reikt de bokalen individueel uit.

ForFarmers en Reudink (biologisch) organiseren sinds 2015 jaarlijks de uitreiking van de Agroscoopbokalen om stil te staan bij de uitmuntende prestaties die de agrarisch ondernemers leveren en het vakmanschap en ondernemerschap dat daarvoor nodig is. Het centrale thema is ‘For the Future of Farming’, waarbij naast technische resultaten uit Agroscoop, ook is gekeken naar vooruitstrevende bedrijfsvoering en pioniersmentaliteit. De winnaars van 2021 blinken uit in vakmanschap in uiteenlopende aspecten van vernieuwende bedrijfsvoering zoals duurzaamheid, zeer goed dierenwelzijn of een hoge mate van efficiëntie. Door de verhalen en werkwijzen van deze succesvolle ondernemers zo breed mogelijk te delen, hopen ForFarmers en Reudink ook andere boeren te inspireren.

Winnaar biologisch: Koploper in kringlooplandbouw

Eddo en Lianne Nijhof hebben samen met Jan en Diny Koekkoek een biologisch melkveebedrijf met 130 koeien en 115 hectare grond op het landgoed Singraven in Denekamp (Overijssel). Als koploper in kringlooplandbouw met een focus op regionaliteit in zowel inkoop als afzet winnen zij dit jaar de Agroscoopbokaal. De kringloopgedachte staat centraal in de bedrijfsvoering, en daarmee de zorg voor omgeving, mensen, dieren en bodem. De koeien vreten enkel ruwvoer van eigen land en regionaal aangekochte grondstoffen van Reudink. Een gedeelte van de melk wordt regionaal afgezet via de Raw Milk Company, een melkfabriek in De Lutte die zich richt op zuivelproductie van rauwe melk en lokale verkoop. Het grootste gedeelte gaat naar Eko Holland. Door de focus op de kringloopgedachte en de ondersteuning van Reudink daarin, zijn kosten bespaard bij een gelijkblijvende meetmelkproductie.

Robert van Dorst, Biologisch Melkveespecialist Reudink, ziet een terechte winnaar: “De kracht van dit familiebedrijf zit in de overtuiging van regionaal boeren. We pakken het optimaliseren van het rantsoen met eigen ruwvoer en de grondstoffen samen aan. Dit resulteert in een stabiele melkproductie, gezond vee, en lage voerkosten door scherp aan de wind te varen. Een duurzaam rendement.” Jan Zendman, Reudink Klantenservice, vervolgt: “De familie Koekkoek-Nijhof is een pionier in de biologische sector. Door te investeren in de korte kringloop en flexibiliteit geven ze biologisch in Nederland een extra dimensie. Ze zijn een voorbeeld voor anderen. De terechte winnaars.”

Het verhaal achter de bokaal - bedrijfsvideo

Bekijk hieronder de video van het bedrijf en laat u inspireren.

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, melkgeiten, vleesvee, loonwerk, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en biologisch (Reudink) de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk én duurzaam heeft gepresteerd.

Deel dit artikel