“Silosensoren geven ons zekerheid en gemak”

“Er is hier altijd van alles te doen. Het kwam daarom weleens voor dat we met een (bijna) lege silo zaten. We waren dan (te) laat met bestellen. Irritant voor onszelf, maar ook voor de klantenservice van Reudink die het dan weer moest oplossen”, schetst pluimveehoudster Rian Jannink. Daarom nemen zij en haar man René deel aan ons pilotproject met silosensoren voor meer grip op de voervoorraad.

Kennis
Header Jannink web - Reudink Nederland

René en Rian hebben een biologisch pluimveebedrijf met 9.000 legkippen in Hertme (Overijssel). Op het erf hebben ze een eigen pakstation, een eitomatiek, runnen ze een boerderijwinkel vol streekproducten, bevindt zich een rustpunt en vind je ook museumboerderij Erve Daggel. Op het bedrijf zijn 2 vaste parttime medewerkers en 2 vrijwilligers. Voor een stukje ontzorgen, maken ze sinds januari 2024 actief gebruik van silosensoren op de twee silo’s op het erf.

“In eerste instantie was het lastig om op het systeem te vertrouwen. Je moet je overgeven aan de techniek. Nu kunnen we het loslaten en ervaren we zekerheid en gemak”, vertelt Rian. Het proces verloopt in nauwe samenwerking met onze klantenservice. “Het is een samenspel waarbij er een gedeelde verantwoordelijkheid is als het gaat om de voervoorraad. We hebben prettig contact met klantenservicemedewerkster Noëlle. De betrokkenheid, het begrip en de alertheid van Reudink is een meerwaarde in dit proces. Sinds de silosensoren hebben we altijd voldoende voer op voorraad. We zouden het collega-boeren dan ook aanbevelen”, vult Rian aan.

Silosensoren bieden real-time data en inzicht

De silosensoren geven accuraat weer wat de voervoorraad is. Zowel de klant als onze klantenservice heeft te allen tijde inzicht in real-time data via het dashboard. Rian vervolgt: “Wij benutten de data nog maar minimaal. Daar is nog veel meer uit te halen. Met name voor grotere bedrijven kunnen silosensoren nog meer bijdragen aan arbeidsgemak.” Op de vraag of ze nog iets mist, geeft ze aan: “Nu kan ik online via de website inloggen om de data in te zien. Met een app op je telefoon wordt dat mijns inziens nog gebruiksvriendelijker.”

Web klein silosensoren

Pilotproject silosensoren bij Reudink

In de zomer van 2023 startten we bij Reudink een pilotproject waarin we de voordelen van silosensoren voor zowel de klant als voor Reudink onderzoeken. Noëlle Weenk, klantenservice Reudink, licht toe: “Veehouders hebben zo meer inzicht in de voervoorraad, kunnen eenvoudig bijbestellen en zitten nooit met een lege silo. Tegelijkertijd kunnen wij onze planning en logistiek optimaliseren. Door de slimme sensoren in de silo hebben wij als voerleverancier ook toegang tot real-time data. Zo kunnen we een proactieve rol innemen in het bestelproces en klanten optimaal ontzorgen.” Op dit moment verzamelen we de ervaringen binnen de pilot om te zien in hoeverre we silosensoren kunnen gaan aanbieden aan onze klanten.

Web klein Noelle silosensoren

Meer info & contact

Wil je meer weten of heb je vragen over silosensoren? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel