Techniekdag Lochem – “Hier wil ik werken!”

Een van de jonge bezoekers is er al uit. Later wil hij bij Reudink werken. Maar, alleen als hij ook zo’n coole cap en outfit krijgt als onze collega Stijn Scholten. Stijn begeleidde donderdag 3 november samen met collega's Herman en Henry een aantal rondleidingen op de productielocatie van Reudink in Lochem. 

Dit gebeurde in het kader van de jaarlijkse Techniekdag. Dit jaar verwelkomden ForFarmers en Reudink op de productielocaties in Lochem maar liefst 168 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen in de omgeving van Lochem.

Nieuws
Techniekdag Lochem 2022 2048 1024 px - Reudink Nederland

Een kennismaking met techniek bij ForFarmers en Reudink

Speciaal voor de Techniekdag was er een video opgenomen waarin Stijn vertelt over zijn werk als Proces Operator bij ForFarmers en Reudink. In aanloop naar de Techniekdag hebben de achtstegroepers deze video bekeken en bijbehorende opdrachten, bedacht door onze collega’s, gemaakt. Zo leerden ze alvast over de processen die nodig zijn om (biologisch) veevoer te produceren.

Tijdens de rondleidingen konden de leerlingen alles in het echt bekijken. Zo kwam het echt tot leven. Vol ontzag bekeken ze de grote fabriek, de machines en de zakgoedinstallatie. We stonden stil bij alle bedrijfsprocessen waaronder de grondstoffenaanvoer, zakgoedinstallatie, controlekamer en perslijnen. Na afloop kregen de kids een goodie bag mee met kleinigheden van ForFarmers en Reudink.

We kunnen terugkijken op een geslaagde Techniekdag Lochem 2022. Dank aan alle collega’s die een bijdrage hebben geleverd! Samen hebben we de leerlingen op een plezierige en educatieve wijze laten zien hoe leuk het werken in de techniek, en specifiek bij ForFarmers en Reudink, is. Wie weet zien we deze enthousiaste jongen over een aantal jaar wel terug als collega.

Stijn vertelt over zijn werk bij Reudink

Deel dit artikel