Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

18-10-2019

Hoe bevalt de Kalvermix Compleet?

Afbeelding: Kalvermix_Schmidt

Op het bedrijf van Heinz Bernd Schmidt in het Duitse Brilon voeren ze sinds deze zomer de Kalvermix Compleet aan de kalveren. Aanleiding om met de mix te starten was de incidentele kalverdiarree in de overgangsfase van melk naar vast voer. In het verleden probeerden vader en zoon Stefan Schmidt dit al te verbeteren door het toevoegen van gehakseld stro en krachtvoer.

Schone trog

“Toen we begonnen met de kalvermix viel direct op hoe lekker de kalveren het vonden”, herinnert Stefan zich. “De voeropname was meteen goed en we zagen een duidelijke afname van het aantal kalveren met diarree in de overgangsfase. De kalveren ogen nu vitaler, gezonder en beginnen sneller met de opname van vast voer. Een bijkomend voordeel is de schone trog zonder voerrestjes na het voeren van de kalvermix”, zegt Stefan lachend.

Kalvermix Compleet

Meer weten of bestellen?

De Kalvermix Compleet is verkrijgbaar in een handige BigBox of als zakgoed. Wilt u de Kalvermix ook uitproberen? Of heeft u extra informatie nodig? Neem contact op met uw melkveespecialist of bestel direct via uw dealer of onze Klantenservice op tel. 088 – 024 81 65 of mail naar info@reudink-bio.eu.