Zoeken
koeien in de wei 2koeien in de weikoeien1

Biologische melkvee: Productievoeders

Koe in de wei

Het assortiment melkveevoeders van Reudink is gebaseerd op een brede voedingsaanpak. De nieuwste kennis, ervaring en (eigen) onderzoek vormen hiervoor de basis. Door de focus te leggen op optimale voerbenutting en een gezonde, duurzame melkproductie, bereikt u de hoogste voerwinst.

Melkvee-aanpak

De biologische Melkvee-aanpak van Reudink gaat uit van de nutriëntbehoefte van de koe per productiefase en hoe de grondstoffen zich in de koe gedragen. Deze aanpak kent vijf pijlers:

  1. Betere inschatting ruwvoer: We gebruiken unieke ijklijnen voor de inschatting van de verteringssnelheid van het aanwezige ruwvoer en houden rekening met de inkuilduur.
  2. MELK: Meer Energie voor Lacterende Koeien. Het kengetal MELK toont de hoeveelheid energie van een voedermiddel die de koe werkelijk kan benutten. Dit sluiter beter aan bij de behoefte van de koe dan de VEM-waarde.
  3. Pensgezondheid: Voor een gezonde pens is een optimale balans nodig tussen de herkauwactiviteit en de zuurbelasting. Met de HerkauwIndex (HI) en VerzuringsIndex (VI) sturen we hierop in het rantsoen.
  4. Rantsoenefficiëntie: Hoeveel melk produceert een koe uit één kilogram droge stof? Een optimale voerbenutting is de basis voor goede financiële én minder milieubelastende resultaten.
  5. Praktisch advies: onze biologische melkveespecialisten zijn op de hoogte van de nieuwste kennis en vertalen deze naar praktisch, klantspecifiek advies.

Biologische voerreeksen

Iedere veehouder heeft zijn eigen doelstellingen, passend bij zijn werkwijze en bedrijf. Kies de reeks die bij u past. Naast onze mengvoeders kunt u bij Reudink ook terecht voor vochtrijke of enkelvoudige grondstoffen en ruwvoer.

Productievoeders melkvee

Supplementen

Naast onze productievoeders heeft Reudink ook supplementvoeders. Deze zijn ontwikkeld om met slechts enkele kilogrammen het basisrantsoen te corrigeren voor eiwit en energie.

Eiwitcorrectie
Eiwitcorrectievoeders bevatten een geconcentreerd en gebalanceerd aminozurenpatroon uit diverse eiwitbronnen. Hierdoor is het nutriëntenaanbod constant en wordt de eiwitbehoefte gedekt door één product. 

Energiecorrectie
Deze producten bestaan uit geconcentreerde energiebronnen (veel werkelijk benutbare energie). Dit maakt het mogelijk om de energiebehoefte te corrigeren met één product en relatief weinig kilo’s. 

Specialiteiten

Selekt-reeks
De Selekt-reeks van Reudink zijn maatwerkvoeders om te voorzien in speciale voedingsbehoeften van de koe. Deze voeders passen we volledig aan naar uw specifieke situatie of wensen. Selekt-voeders zijn alleen in brok-vorm verkrijgbaar, waardoor goede loopeigenschappen verzekerd zijn. 

Blendix-reeks
Reudink levert grondstoffenmengsels, inclusief mineralen, vitaminen en sporenelementen, onder de naam Blendix. Blendix-voeders zijn altijd klantspecifieke samenstellingen en kunnen op elk moment naar uw wens worden aangepast. Zeer geschikt voor TMR- of PMR-rantsoenen. Deze voeders zijn alleen in meelvorm leverbaar.

Omschakelvoeders
Speciale samenstellingen voor veehouders die omschakelen naar biologische melkveehouderij.

Meer weten of bestellen?

Neem contact op met uw biologisch melkveespecialist voor een rantsoenberekening voor uw melkvee en de juiste keuze uit onze productievoeders. Via onze Klantenservice kunt u de productievoeders bestellen via tel. 088 – 024 81 65. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Productievoeders melkvee

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens