EasyStart: startvoer voor optimale diergezondheid en voeropname in de cruciale periode

De eerste 13 weken van de leg bepalen grotendeels het resultaat van een koppel. Voor een makkelijke en veilige opstart heeft Reudink daarom de EasyStart ontwikkeld. Een startvoer gericht op een optimale diergezondheid en voeropname. De EasyStart ondersteunt de hen in het meest kritische gedeelte van deze opstartperiode – rond 20-25 weken leeftijd – zo breed mogelijk op maag-, darm- en levergezondheid.

Nieuws
Pluimvee
Header web eieren en voer pluimvee Easy Start - Reudink Nederland

Je wilt natuurlijk alles uit je hen halen. De fase van 20 tot 25 weken is de meest kritische en tegelijk een zeer uitdagende periode om de hen goed te voeren. Dit komt enerzijds doordat het koppel niet tegelijk in productie komt, waardoor de nutriëntbehoefte binnen het koppel verschillend is. Anderzijds is de hen nog volop in ontwikkeling, waarbij een optimale darm- en levergezondheid van groot belang is.

Het is daarom de uitdaging om iedere hen te voeren met hetgeen dat zij in de aanloop naar de legpiek nodig heeft. Om hierbij de hen nog beter naar behoefte te voeren en de resultaten verder te verbeteren, ontwikkelde Reudink een startvoer dat specifiek bedoeld is voor deze opstartperiode tussen de 20 en 25 weken: de EasyStart.

Veelbelovend resultaat op praktijkbedrijven

Reudink zet dit startvoer reeds in bij een aantal praktijkbedrijven. Waarvan we nu al kunnen stellen dat de eerste resultaten veelbelovend zijn! De komende tijd besteden we aan de afronding van de proeven en worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Vervolgens kunnen alle klanten van Reudink van de EasyStart profiteren. Houd voor meer informatie onze website en socials in de gaten of neem contact op met jouw pluimveespecialist.

Deel dit artikel