tttt

tete sdsds

https://smc-seb.s4hana.ondemand.com/eu/elastic-access/sap/seb/?_L54AD1F204_=c2NlbmFyaW89U0VCJnRlbmFudD1teTQwMDI0OS5zNGhhbmEuY2xvdWQuc2FwJkNhbXBhaWduT3V0Ym91bmQ9Jzc1RDc2NkNDNDNGNkZCM0VBMkY1QjM5QTJDOEM3QjNEQTAyMkUwQ0EnJkxpbmtUcmFja2luZ0lzRGlzYWJsZWQ9ZmFsc2U&_K13_=120&_K14_=aa53e7f656da732b1ecdd967d18438a7a2797dc3ad6b69c46c27699d9130f5f1
Op het erf bij de familie Nijhuis, genetica, nieuwe verkoopleider
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bekijk de online versie indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen

logo Reudink

BIOINFO Pluimvee

Banner pluimvee Reudink genetische potentie feb 2024 NL

Voeren op MAAT voor het beste RESULTAAT

In de biologische legpluimveehouderij behaal je optimale resultaten door te voeren op maat. Kijk naar je kip en focus op een goede start met extra aandacht voor de meest kritische periode; de aanloop naar de legpiek. De eerste 13 weken van de leg bepalen grotendeels je resultaat. Om bio-pluimveehouders in deze periode te ondersteunen, biedt Reudink een totaalaanpak. We benoemen 6 aandachtsgebieden die – met de juiste focus – resulteren in een optimaal bedrijfsrendement. In onze nieuwsbrief lees je iedere 2 maanden actuele kennisartikelen, tips, ervaringen van collega-veehouders en adviezen om tot het beste resultaat te komen. Dit keer staat het aandachtsgebied genetische potentie centraal.

Haal jij alles uit jouw leghen?

Genetische potentie omschrijft wat een hen kan presteren in optimale omstandigheden. Goede legprestaties met een maximaal rendement vragen om TOP-management. Focus niet alleen op de legprestaties, maar investeer ook in het gewenste gedrag in de stal. Alleen dan kun je maximaal rendement met oog voor dierwelzijn behalen. Een goede start van het koppel is daarbij essentieel. In de eerste 13 weken van de leg bepaal jij de uitkomst en het resultaat van het koppel. Zo haal jij alles uit jouw leghen.

Familie Nijhuis klein Reudink NL resultaat pluimvee

Op het erf bij… de familie Nijhuis in Beuningen

Maak kennis met Leo en Sander Nijhuis. Vader en zoon. Samen met vrouw en moeder Yvonne hebben zij een biologisch pluimveebedrijf met 24.000 NOVOgen Brown leghennen in Beuningen (Overijssel). Met het laatste koppel behaalden zij topresultaten: 427,9 eieren per opgezette hen en een laag uitvalpercentage van 4,64%. Voordat ze in 2010 de overstap maakten naar biologisch, richtten zij zich op de opfok van reguliere leghennen in zowel Nederland als Duitsland. Hoe komt de familie Nijhuis tot deze topresultaten? En in hoeverre heeft hun kennis van genetica hieraan bijgedragen? Je leest het hier.

Genetica witte bruine kippen pluimvee Reudink klein

Bepaal je productiedoel en stel een bedrijfsplan op

Kies je voor aantal eieren? Of ga je voor ei gewicht (kg)? Jouw doel bepaalt welke leghen je het beste kunt kiezen bij het opstarten van een nieuwe koppel. Onze pluimveespecialisten helpen je graag en stellen samen met jou een bedrijfsplan op. Ze kennen het verschil tussen witte en bruine kippen. En bieden een aanpak van flexibel voeren o.b.v. de nutritionele behoefte van de leghen voor het beste resultaat. Daarbij kijken we naar genetische kenmerken van het ras, externe factoren zoals stalmanagement en huisvesting, en beoogd technisch resultaat. Ontmoet ons team en neem persoonlijk contact op.

Banner pluimveeteam Mathij verkoopleider

Mathij van Hoof nieuwe verkoopleider legpluimvee

Mathij van Hoof volgt per 1 maart 2024 Judith Hofland op als verkoopleider legpluimvee. We zijn blij dat deze positie intern is ingevuld in lijn met de ambitie van onze collega Mathij. Hij vertelt: "Ik ben opgegroeid op een legpluimveebedrijf in Noord-Brabant. Daar is de passie voor de agrarische sector ontstaan. Sinds 2017 ben ik met veel plezier werkzaam als legpluimveespecialist bij Reudink en ForFarmers. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de volgende stap, als verkoopleider. We zitten in een dynamische markt waar zowel maatschappelijk als politiek veel gevraagd wordt van ondernemers. Ik zie het als taak om samen met het team onze voedselproductie positief te blijven profileren in de sector, waarbij een gezonde balans tussen mens, dier en milieu centraal staat."

Easystart eieren met voer klein Reudink pluimvee

EasyStart: hét nieuwe startvoer van Reudink

De eerste 13 weken van de leg bepalen grotendeels het resultaat van een koppel. Voor een makkelijke en veilige opstart heeft Reudink daarom de EasyStart ontwikkeld. Een startvoer gericht op een optimale diergezondheid en voeropname. De EasyStart ondersteunt de hen in het meest kritische gedeelte van deze opstartperiode – rond 20-25 weken leeftijd – zo breed mogelijk op maag-, darm- en levergezondheid. Dit startvoer speelt in op de verschillende behoeften van IEDERE hen in deze periode. Ontdek de EasyStart of vraag jouw specialist naar de mogelijkheden.

Opfokkuikens pluimvee Reudink klein

Voor elke fase het juiste opfokvoer

Ook biedt Reudink een specifiek assortiment opfokvoer. Want, een goede start begint al in de opfok. In nauwe samenwerking met broederijen en opfokbedrijven – aan wie we ons opfokvoer leveren – dragen we bij aan het grootbrengen van een robuuste hen die klaar is voor de legperiode. De focus ligt op jeugdgroei, karkasontwikkeling en de ontwikkeling van de voeropnamecapaciteit. We verzorgen een optimaal voerschema zonder voerwisselingen tijdens ruistadia of entingen. Ontdek ons assortiment opfokvoer.

Checklist opvang jonge koppels (transitie)

Start jij binnenkort een nieuwe koppel op? Vraag dan hier onze checklist aan. Zo weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht voor een goede overgang van opfok naar leg. Deze checklist omvat aandachtspunten op het gebied van stalreiniging, voer- en watermanagement, verlichting en ook delen we onze transitieaanpak met een eenvoudig schema om o.a. hen gewicht en unformiteit bij te houden voor optimaal resultaat. Tijdens een bedrijfsbezoek kijkt een van onze pluimveespecialisten graag even mee.

Reudink B.V.
Kwinkweerd 5
7241CW Lochem

+31(0)88-0248165
E-mail: info@reudink-bio.eu

Social Media

LinkedIn Icon Facebook Icon

Website
MijnGegevens
Contact