Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

27-10-2017

Bioland en Reudink vieren 25 jaar partnerschap

Bioland
v.l.n.r: Heinz Josef Thuneke (Vorstand Bioland Stiftung), Ludger Beesten (accountmanager Reudink), Wilfred Jonkman (directeur Reudink), Jan Plagge (Präsident Biloand e.V.).

De oprichters van Reudink hadden vijfentwintig jaar geleden een vooruitziende blik. In 1992 sloten zij met het Duitse Bioland een partnerschap, dat zowel voor de ontwikkeling van Reudink als voor de biologische sector in Duitsland van toegevoegde waarde is gebleken.

In Duitsland zijn er verschillende zogenaamde ‘Verbände’ (verenigingen) die onder eigen merk en richtlijnen hoogwaardige biologische producten produceren. Bioland is daarvan de grootste vereniging met in totaal 8000 aangesloten leden en partners, waarvan bijna 6900 boeren. Reudink is de enige Nederlandse biologische mengvoerproducent, die aangesloten is bij Bioland. Voor de afzet van biologische voeders op de Duitse markt is het partnerschap dus een slimme strategie gebleken.

Toegevoegde waarde

Reudink heeft al die jaren een substantiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Duitse biologische bedrijven. In het leveren van complete voeroplossingen en deskundig advies loopt Reudink voorop in de markt. Door intensief samen te werken met klanten, biedt Reudink hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie.

Gespecialiseerde productie

In een productielocatie in Gescher (Noordrijn-Westfalen) produceert Reudink uitsluitend de ‘Verbandsware’-voeders. De overige biologische voeders voor de Duitse markt (EU-concepten) produceert Reudink in de gespecialiseerde moderne fabriek in Lochem. Hierdoor is Reudink in staat om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien.

Feestelijke huldiging

Tijdens het Bioland partnercongres op 13 en 14 oktober jl. in Hornbostel (Duitsland) werd Reudink feestelijk gehuldigd vanwege het 25-jarig partnerschap met Bioland.