Biologische vleeskuikenhouderij biedt perspectief

Met een groot maatschappelijk draagvlak, een toenemende vraag naar bio-vleeskip en een groeiende markt, biedt biologische vleeskuikenhouderij een solide toekomstperspectief. Er is vraag naar bedrijven die willen starten met of omschakelen naar bio-vleeskuikens. Ook als neventak is de biologische vleeskuikenhouderij zeer kansrijk. En wij hebben de expertise om je daarbij te helpen.

Nieuws
Pluimvee
Header vleespluimvee Reudink - Reudink Nederland

Bij Reudink kiezen we bewust voor biologisch en produceren we enkel biologisch veevoer vanuit onze eigen voerfabriek. We bieden bio-vleeskuikenhouders een ruim assortiment aan biologisch vleeskuikenvoer met passend advies. We hebben een sterk team en beschikken over een uitgebreid netwerk. Onze vleeskuikenspecialisten ondersteunen je bij alle facetten van de opzet of omschakeling naar de biologische houderij. Ze maken saldoberekeningen, denken mee in de huisvesting, ondersteunen bij de vergunningaanvraag en kennen de afzetkanalen.

Bio-vleeskuikens als ideale neventak

Jos Fransen is pluimveespecialist bij Reudink. Ook hij ziet kansen voor bio-vleeskuikens: “Op dit moment zijn er enkele bedrijven actief in de Nederlandse bio-vleeskuikenhouderij. Dat terwijl de vraag naar bio-vleeskip toeneemt. Dit resulteert in gegarandeerde afzetmogelijkheden. Bovendien is het houden van bio-vleeskuikens goed te combineren met andere bedrijfstakken, ook binnen de herkauwers- of varkenssector.” Als biologisch vleeskuikenhouder heb je een relatief klein aantal dieren, wat de gezondheid van het dier ten goede komt en zorgt voor veel rust en werkplezier.

Jos Fransen

Dit is hét moment om over te schakelen!

Wil je jouw bedrijfsactiviteiten uitbreiden of een extra bedrijfstak starten? Wacht niet af. Dit is hét moment om over te schakelen! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jou in kaart te brengen.