De zakgoedloods

Hier komen de orders voor Big Bag, Big Box en zakgoed vanuit onze klantenservice en het online bestelportaal MyReudink binnen. Naast bulk leveren we namelijk ook kleinere hoeveelheden biologisch veevoer aan onze klanten. Waar we in bulk vooral voor varkens, koeien en kippen produceren, is dat in de zakgoedloods veelal voor schapen, geiten en paarden.

Nieuws
Header productie zakgoedloods Ton nieuw - Reudink Nederland

Gerrit en Ton zijn hiervoor verantwoordelijk. Hun dag start op de computer. Ze bekijken de orders, checken de voorraad en geven de mengerij door hoeveel van welk product ze nodig hebben. “Na het opstarten maken we een aantal uren orders klaar. Dat betekent Big Boxen vouwen en klaarzetten. Machines waaronder de afzakinstallatie opstarten en juist instellen. De gewenste hoeveelheden afvullen. Alles goed verpakken en afsluiten met daarop het juiste label. Dat is veelal heftruckwerk. We hebben voorraad in de zakgoedloods en zorgen er o.a. voor dat het aantal zakken en pallets toereikend is”, aldus Ton.

Artikel zakgoedloods Ton bij computer nieuws
Artikel zakgoedloods Ton bij etiketten nieuw

Voorraad op peil houden is van belang, maar je kunt niet teveel opslaan in de loods i.v.m. houdbaarheid en beperkte plek voor opslag. Voorraadbeheer gebeurt in zakgoed en ook in Big Bag. Ook zijn er seizoensgebonden producten en komen er nieuwe producten bij. “Ervaring leert ons te anticiperen. We kunnen steeds beter voorspellen wat er nodig zal zijn”, licht Ton toe. In de opslag liggen ook onze gras- en kruidenmengsels, vitaminen en mineralen, maar Ton en Gerrit richten zich op het voer. “Het meeste werk zit in het zakgoed. Tegelijkertijd zien we het aantal bestellingen van Big Boxen en Big Bags toenemen.”

Gerrit vertelt over het proces van orderpicking: “Vanaf een uur of 10 halen we de afleverbonnen op bij de klantenservice. We zetten alles klaar om afgehaald te worden en regelen het papierwerk. Af en toe helpen we externe partijen ook met het laden of brengen we zelf producten naar de klant.” Zodra de bestelling weg is, wordt dit vastgelegd. Ook de controle op de facturen doen Gerrit en Ton zelf.

Big box vullen Big box gevuld Heftruckwerk zakgoedloods Gerrit
Deel dit artikel