Teelt: optimaal voorjaarsgras door biologische bemesting met GranuGips

Voor optimaal voorjaarsgras is de juiste bemesting essentieel. Reudink kiest voor de biologische zwavelmeststof GranuGips om een hogere eiwitopbrengst en -kwaliteit van het gewas te stimuleren. Onze collega Martin Blaauw legt in dit artikel uit waarom.

Kennis
Ruwvoer & teelt
Header Martin Granu Gips - Reudink Nederland

Martin is een van de medewerkers op onze klantenservice en heeft zich gespecialiseerd in plant. Vanuit die rol heeft hij een goed beeld bij de praktijkervaring met GranuGips. Martin vertelt: “Veel klanten die kiezen voor GranuGips, bestellen het product ieder jaar opnieuw. Ze zijn tevreden met de werking en erkennen de meerwaarde van het product."

Bij de eerste snede draait het om de verhouding tussen zwavel en stikstof. De juiste verhouding is van belang om het Re-gehalte en de eiwitkwaliteit van de eerste (en evt. de tweede) snede te maximaliseren. Bij de drijfmestgift in het voorjaar komt wel direct stikstof beschikbaar, echter geen zwavel. Dit ontstane tekort heft GranuGips op omdat het snel beschikbare zwavel bevat.

GranuGips is een biologisch toegelaten, gekorrelde zwavelmeststof en pH neutraal. “De keuze in biologische meststoffen is beperkt. GranuGips heeft een uitstekende korrelkwaliteit. Het is één van de weinige meststoffen die geen andere mineralen (zoals K en Mg) bevat, zodat je daarvoor ook niet onnodig betaalt. Daarnaast ben je door de hoge zwavelconcentratie in de meeste gevallen al met 100 kg/ha klaar”, licht Martin toe.

Doordat we de GranuGips in 600 kg BigBag leveren, is deze voor de veehouder makkelijk hanteerbaar door middel van de voorlader of de shovel. We kunnen bovendien snel schakelen, want het product is vlot uit voorraad leverbaar.

Martin concludeert: “Ik ben blij dat we met GranuGips een mooie, biologisch toegelaten meststof hebben waarmee onze klanten op een gemakkelijke en goedkope manier het eiwitgehalte van de 1e snede kunnen maximaliseren!”

Deel dit artikel