Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

13-01-2023

Mengteelt: een verrijking van uzelf en uw bouwplan

Koeien aan het voerhek

Steeds meer biologische veehouders passen mengteelt toe om eiwitrijke producten van eigen bodem te kunnen telen. Mengteelt draagt bij aan het sluiten van de kringloop en resulteert in een toename van de biodiversiteit, een betere bodemkwaliteit en een super koeienvoer dat de dieren graag vreten. Ook past het goed in de huidige tijd van inflatie en hoge kosten. Door meer eiwit van eigen bodem te telen, vermindert u de marktafhankelijkheid en bent u minder aangewezen op krachtvoer wat een kostenvoordeel kan opleveren.

Reudink heeft inmiddels een aantal jaren ervaring opgedaan met mengteelt en de toepassing van het product in de rantsoenoptimalisatie van het biologisch melkveebedrijf. Daar vertellen we u graag meer over tijdens de Melkvee Studiedagen.

Deze dagen zijn ook interessant voor biologische geitenhouders

Melkvee Studiedagen

Opnieuw nemen de bio-melkveespecialisten van Reudink u samen met collega-veehouders mee in de praktijk. Op 24 januari (regio Midden) en 9 februari (regio Noord) organiseren we de Melkvee Studiedagen in het teken van mengteelt als verrijking van uzelf en uw bouwplan. Naast een introductie over mengteelt, gaan we deze keer ook specifiek in op de toepassing van het product in het rantsoen op een biologisch melkveebedrijf. Bovendien bespreken we de mogelijkheid van eigen krachtvoerteelt. Er is ruimte voor interactie en voldoende tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Het programma

Locatie Midden (dinsdag 24 januari)

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge

Molenstraat 18, 6672 LA Hemmen (Gelderland)

Bedrijf: Mts. Tomassen-Vrugteman in Randwijk. Bijzonderheden: 61 melkkoeien (Fullwood melkrobot) met bijbehorend jongvee. 72 ha grond waarvan 48 ha natuur. Vorig jaar gestart met mengteelt triticale/erwten met als oogst GPS.

Locatie Noord (donderdag 9 februari)

Restaurant en Zalencentrum Wielens

Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen (Drenthe)

Bedrijf: Fam. Weitkamp. Bijzonderheden: 65 melkkoeien. Op het bedrijf kan men extensiever boeren, hiermee groeit de wens om meer (kracht)voer van eigen land te halen.

Meld u nu aan!

Is uw interesse gewekt en wilt u deelnemen aan een van de Melkvee Studiedagen? Meld u dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier! Deelname is geheel vrijblijvend. Aanmelden is verplicht. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw specialist of onze klantenservice via info@reudink-bio.eu. Ook kunt u contact opnemen met een van onze dealers. Graag tot dan!

Aanmeldformulier Melkvee Studiedagen

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens