Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

29-03-2022

Probeer nu de mini-fermentor

Weda mini-fermentor

Het inzetten van gefermenteerd voer heeft vele voordelen: een betere benutting van de voedingsstoffen, het positieve effect op de maag- en darmgezondheid van uw dieren, maar ook een mogelijke rendementsverbetering op uw bedrijf (lees hier meer over fermentatie). De huidige situatie op de (bio-)grondstoffenmarkt onderstreept het belang van flexibiliteit en verminderde marktafhankelijkheid. Fermentatie kan u hierbij helpen én biedt een bijkomend kostenvoordeel. In de bio-varkenshouderij wordt fermentatie met name toegepast bij het inkuilen of door het gebruik van een mini-fermentor. In dit artikel leest u de voordelen van de mini-fermentor.

Probeer nu de mini-fermentor

Met de mini-fermentor kunt u zelf kleine hoeveelheden gefermenteerd product op uw bedrijf aanmaken. U zult zien, uw varkens lusten er wel pap van! De zogende en gespeende biggen én de zeugen rondom werpen hebben er het meeste baat bij. Want juist in de gevoelige periodes rondom het werpen en het spenen biedt gefermenteerd voer uitkomst. Het draagt bij aan een goede maag- en darmgezondheid, want…

  • …het is erg smakelijk en vlot verteerbaar.
  • …de 'goede' darmbacteriën in de darm verdrijven de 'slechte' bacteriën zoals E.Coli en salmonella. Deze krijgen minder kans om te groeien.
  • …het heeft een lage pH wat positief is voor de maagwerking. Bij zeugen draagt het gefermenteerde product rondom werpen bij aan een goede mestconsistentie en een gezonde darmflora. De biggen nemen deze positieve darmflora over.
  • …het kan worden toegepast als een probiotica voor biggen. Dit resulteert in gezondere biggen en een betere voeropname ook na het spenen.

De mini-fermentor vraagt slechts een kleine investering en is gemakkelijk in gebruik.

‘Fermenteren kun je leren!’