De perserij

Nu komen we bij onze brokken en kruimels. Het voer van Reudink wordt in de vorm van meel, kruimel en brok verkocht. Brokken maken we in de perserij.

Nieuws
Header perserij Peter - Reudink Nederland

De perser krijgt een seintje van de menger wanneer een brok of kruimel moet worden gemaakt. Het persen is namelijk een extra stap tussen de mengerij en de bulkbelading. Peter werkt in de perserij en vertelt: “Vanuit de menger gaat het product naar de mixer. Hier voegen we de moeilijk te mengen vloeistoffen toe en mixen we alles nogmaals. Dan gaat het naar de perserij. Daar verhitten we het mengsel met stoom zodat we er een goede brok van kunnen persen. Vervolgens worden de brokken gekoeld en wordt het gruis uitgeblazen en -gezeefd.” Hoe zit het dan met de kruimel? “We maken eerst een brok en deze verkruimelen we tot de gewenste structuur”, aldus Peter.

Gedurende het proces checkt Peter regelmatig de brokken. Ook van dit eindproduct nemen we een monster dat 6 maand in opslag gaat. Afhankelijk van de orders is zo’n 40-50% van ons voer geperst tot brok. De perserij draait met name in de avond, wanneer er minder of niet meer geladen wordt. Het kippenvoer, veelal meel, moet namelijk direct mee met de bulkwagens. Wanneer de brok of kruimel klaar is, gaat het voor opslag in de eindproductsilo’s. Klaar voor verlading.

Perserij Peter Perserij deel apparatuur Perserij monsters
Deel dit artikel