Zoeken
biologische legpluimveepluimvee nieuw 3

Split Feeding bio-leghennen: een hogere voerwinst en betere eikwaliteit

Split Feeding

Met Split Feeding verlaagt u uw voerkosten, realiseert u langer en meer eerste soort eieren en verbetert u zo het rendement op uw biologische legpluimveebedrijf. Wanneer u streeft naar gezonde leghennen die nutriënten en mineralen efficiënter benutten, dan is Split Feeding een goede keuze! Wij leggen u graag uit wat Split Feeding inhoudt.

Met Split Feeding voert u op basis van behoefte van de hen. Dit levert u een hogere voerefficiëntie op en u optimaliseert de ei(schaal)kwaliteit waardoor u langer en meer sorteerbare eieren heeft. Zo voert u naar behoefte voor een beter rendement en gaat u duurzamer om met de verstrekking van nutriënten en mineralen. Ook voldoende schoon en vers drinkwater draagt bij aan een goede ei(schaal)kwaliteit.

Benieuwd naar de voordelen van Split Feeding op uw bedrijf? Vraag vrijblijvend informatie aan bij een van onze specialisten. Zij staan voor u klaar met advies op maat.

Wat is Split Feeding?

De cyclus van de vorming van het ei is de basis van het voerconcept Split Feeding. Een hen heeft in elke fase van die cyclus andere behoeften waar de nutriënten in het voer op zijn afgestemd. Dit resulteert in een betere benutting van de nutriënten door de hen. Binnen dit voerconcept voert u twee verschillende soorten voer:

  • In de ochtend heeft de hen een grotere behoefte aan energie en eiwit. Dit is namelijk het moment waarop de hen het eiwit en de schaalvliezen om de dooier produceert. Dit ochtendvoer is rijker in energie, eiwit, fosfor en armer in calcium en daarmee gericht op de vorming van de ei-inhoud (40% van het rantsoen).
  • In de middag heeft de hen behoefte aan extra calcium. Dit is namelijk het moment waarop de vorming van de eischaal plaatsvindt. Dit middagvoer is rijker in calcium en armer in energie, eiwit, fosfor en daarmee gericht op de vorming van de eischaal (60% van het rantsoen).
Cyclus vorming ei

Wat levert Split Feeding u op?

Split Feeding levert bij een koppel van 12.000 hennen (85 weken) een hoger rendement op van € 12.000,-

  • Reduceren van tweede soort eieren.
  • 2 weken langer eerste soort eieren door verbeterde schaalsterkte.
  • Tot 70 eurocent lagere voerprijs.
  • Minder en drogere mest.

Wist u dat de toepassing van Split Feeding kans biedt om uw kostprijs te verlagen? Deze voerstrategie biedt vanaf de invoering van de nieuwe bio-wetgeving (per 1-1-2022) nog meer perspectief, aangezien met Split Feeding de hennen naar behoefte worden gevoerd en de voerkosten per hen kunnen worden verlaagd.

Een hogere voerwinst, een betere eikwaliteit en gezonde leghennen. Dit zijn belangrijke factoren om de kostprijs naar beneden te managen. Uw accountmanager of specialist berekent graag welke besparing Split Feeding oplevert in uw specifieke bedrijfssituatie.

Wat heb ik nodig om Split Feeding toe te passen?

Het toepassen van Split Feeding is vrij eenvoudig en de investering is beperkt. U heeft nodig:

  • minimaal 2 silo’s per stal, om te kunnen schakelen tussen de twee voersoorten. 
  • een silo- of doorstroomweger.; en
  • een goed functionerende, automatische voeromschakeling om de hoeveelheid voer in het systeem inzichtelijk te hebben en het rantsoen correct te voeren.

Meer weten over Split Feeding? Neem vrijblijvend contact op!

Reudink is specialist in Split Feeding en begeleidt vele enthousiaste klanten binnen dit concept. Bent u benieuwd hoe Split Feeding werkt en hoe u overstapt op deze duurzame, efficiënte manier van voeren? Wij vertellen u graag wat dit u aan rendementsverbetering oplevert.

Neem vrijblijvend contact op met uw pluimveespecialist of uw lokale dealer of onze Klantenservice via tel. +31(0)88-0248165. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Split Feeding legpluimvee

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens