Zoeken
biologische legpluimveepluimvee nieuw 3

Split Feeding: voor een hogere voerwinst en betere eikwaliteit

Split Feeding

Wilt u uw voerkosten verlagen, langer en meer eerste soort eieren en zo het rendement verbeteren op uw biologische legpluimveebedrijf? Streeft u naar gezonde leghennen, die nutriënten en mineralen efficiënter benutten? Dan is Split Feeding van Reudink iets voor u! 

Met Split Feeding voert u op basis van behoefte van de hen. Dit levert u een hogere voerefficiëntie op en u optimaliseert de ei(schaal)kwaliteit waardoor u langer en meer sorteerbare eieren heeft. Zo voert u naar behoefte voor een beter rendement en gaat u duurzamer om met de verstrekking van nutriënten en mineralen.

Wat is Split Feeding?

Split Feeding is gebaseerd op de cyclus van de vorming van het ei. De nutriënten in het voer zijn afgestemd op de behoeften van de hen in de verschillende fasen van die cyclus. Daardoor benut de hen de nutriënten beter. U voert twee verschillende voersoorten:

  • Ochtendvoer gericht op de vorming van de ei-inhoud: rijker in energie, eiwit, fosfor en armer in calcium. De hen produceert in de eerste uren van de ochtend het eiwit en de schaalvliezen om de dooier. Ze heeft dan een hogere behoefte aan energie en eiwit. Dit voer beslaat 40% van het rantsoen.
  • Middagvoer gericht op de vorming van de eischaal: rijker in calcium en armer in energie, eiwit, fosfor. Na de eerste uren van de ochtend vindt de vorming van de eischaal plaats. De hen heeft dan juist een extra behoefte aan calcium. Dit voer beslaat 60% van het rantsoen.
Cyclus vorming ei

Wat levert Split Feeding u op?

Een koppel van 12.000 hennen (85 weken) levert een hoger rendement op van € 12.000:

  • Reduceren van tweede soort eieren.
  • Twee weken langer eerste soort eieren door verbeterde schaalsterkte.
  • Tot 70 eurocent lagere voerprijs.
  • Minder en drogere mest.

Uw accountmanager of specialist berekent graag welke besparing Split Feeding oplevert in uw specifieke bedrijfssituatie.

Wat heb ik nodig om Split Feeding toe te passen?

Het toepassen van Split Feeding is vrij eenvoudig en de investering is beperkt. U heeft nodig:

  • Minimaal twee silo’s per stal, om te kunnen schakelen tussen de twee voersoorten.
  • Een silo- of doorstroomweger.
  • Een goed functionerende, automatische voeromschakeling om de hoeveelheid voer in het systeem inzichtelijk te hebben en het rantsoen correct te voeren.

Meer weten over Split Feeding en wat het u oplevert?

Reudink is specialist in Split Feeding en begeleidt reeds vele enthousiaste klanten binnen dit concept. Bent u benieuwd hoe Split Feeding werkt en hoe u kunt overstappen op deze duurzame, efficiënte manier van voeren? En wilt u weten wat dit u aan rendementsverbetering oplevert? Neem dan contact op met uw pluimveespecialist of uw lokale dealer of onze Klantenservice via tel. 088 – 024 81 65. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Split Feeding legpluimvee

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens