Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

01-06-2022

Mengteelt, is dat iets voor mij?

Triticale-Erwten

In de praktijk zien we dat onze klanten 834 kilo extra eiwit per hectare van eigen bodem halen dankzij de mengteelt-aanpak van Reudink. Reudink heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de voordelen en opbrengsten van mengteelt. Daarbij hebben we gezien dat een biologische mengteelt wel degelijk kan bijdragen aan een verhoging van de eiwitopbrengst van eigen land in de bio-veehouderij.

Mengteelt biedt perspectief

In het kader van de kringloopgedachte is het wenselijk om meer eiwit van eigen bodem te telen en zo minder internationaal te hoeven inkopen. De turbulentie in de huidige grondstoffenmarkt en de toenemende vraag naar bio-grondstoffen onderstreept het belang van een regionale teelt resulterende in een verminderde marktafhankelijkheid. Bovendien is de veehouder zo minder aangewezen op krachtvoer wat een kostenvoordeel op kan leveren. Maar hoe behaalt een bio-melkveehouder meer eiwit van eigen bodem? Mengteelt biedt uitkomst.

Lees hier verder over de mengteelt-aanpak van Reudink en de positieve ervaringen of bekijk het webinar ‘Meer melk met minder aangekocht eiwit’ van biologisch melkveespecialist Robert van Dorst.

Demodag Mengteelt: Triticale-Erwten

Wij nemen u graag mee in de praktijk. Daarom organiseert Reudink op woensdag 8 juni de ‘Demodag Mengteelt’. Ons team informeert en adviseert u over de mogelijkheden van mengteelt. We brengen een bezoek aan één van onze klanten en gaan het veld in om het gewas – mengteelt Triticale-Erwten – te bekijken. Hierbij is er voldoende ruimte om al uw vragen te beantwoorden.

Het programma

13:15   Ontvangst
13:30 Woord van welkom en introductie mengteelt
14:00 Het verhaal en de ervaringen van de bio-veehouder
14:15 Veldbezoek onder leiding van de bio-veehouder en de biologische melkveespecialisten van Reudink: Robert van Dorst en Henk-Jan Bakker (volop ruimte voor vragen)
15:30 Afsluiting

De locatie: Nieuweweg 3, 5106 RA Dongen (Noord-Brabant)

Meld u nu aan!

Is uw interesse gewekt en wilt u deelnemen aan de ‘Demodag Mengteelt’? Meld u dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier! Deelname is geheel vrijblijvend. Aanmelden is verplicht. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@reudink-bio.eu. Zien we u ook op woensdag 8 juni in Dongen?

Aanmeldformulier Demodag Mengteelt

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens