Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

07-06-2018

Nikkels uit Bathmen wint aanmoedigingsprijs Innovatiefonds

Jan Hein Nikkels

Biologisch pluimveehouder en Reudink-klant Jan Hein Nikkels uit Bathmen ontvangt de aanmoedigingsprijs voor zijn machine om onder het volièresystemen bij leghennen mest te verwijderen. Jan Hein bedacht deze machine omdat het lastig is om strooisel onder het volièresystemen handmatig te verwijderen. De hoogte onder de systemen bedraagt maximaal 50 centimeter en de ruimte is moeilijk bereikbaar vanwege de vele staanders. 

Werking van het systeem

Innovatiefonds

Via het Innovatiefonds stimuleren vakblad Boerderij en ForFarmers agrarische ondernemers om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen. Gedurende het jaar kan iedereen innovaties indienen. Twee keer per jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de actuele inzendingen. Het innovatiefonds reikte in mei 2018 in totaal één prestigeprijs en vier aanmoedigingsprijzen uit.

Heeft u ook een goed idee? En wilt u dit graag insturen om kans te maken op een innovatieprijs die kan oplopen tot € 5.000,- voor de uitvoering van uw innovatie? Meld u dan aan via www.forfarmersinnovatiefonds.nl